The Energy Experts

Subsidie verduurzaming

 

Subsidie verduurzaming van je woning

Bent u een woningeigenaar en op zoek naar manieren om energie te besparen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! In dit artikel zullen wij u uitgebreid informeren over de subsidies die beschikbaar zijn voor woningeigenaren die willen investeren in energiebesparing.

Subsidie verduurzaming is een belangrijk onderdeel van het financieren van energiebesparende maatregelen. De overheid heeft verschillende subsidies beschikbaar gesteld om woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te treffen. Zo zijn er bijvoorbeeld subsidies beschikbaar voor het isoleren van uw woning, het installeren van zonnepanelen of het vervangen van uw oude cv-ketel voor een warmtepomp.

Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij een lijst samengesteld met de beschikbare subsidies en de voorwaarden die daarbij gelden. Deze lijst zal u helpen om een weloverwogen keuze te maken en te bepalen welke subsidies het beste bij uw situatie passen.

Subsidies voor isolatie

Isolatie is een effectieve manier om energie te besparen. Het isoleren van uw woning kan ervoor zorgen dat u minder hoeft te stoken en daardoor flink kunt besparen op uw energierekening. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor isolatiemaatregelen.

BTW-korting voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een duurzame manier om uw eigen electriciteit op te wekken. De overheid stimuleert het gebruik van zonnepanelen door dat de leverancier geen BTW hoeft te berekenen op de zonnepanelen. Let op; deze vorm van verduurzamen kent geen andere subsidie regeling en is ook geen 2e verduurzamingsmaatregel.

Subsidies voor warmtepompen

Een warmtepomp kan u flink wat geld besparen op uw energierekening. Daarnaast is een warmtepomp beter voor het milieu. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het vervangen van uw oude cv-ketel voor een hybride of full-electric warmtepomp.

Subsidie voor glas

Er is ook een subsidie beschikbaar voor het vervangen van uw enkel of dubbel glas. De terugverdientijd van enkel naar HR++ glas is uiteraard sneller als van dubbel glas naar HR++ glas. Mochten je kozijnen ook aan vernieuwing toe zijn dan is triple glas een uitstekende optie. Ook daar is een subsidie op te verkrijgen.

Conclusie subsidie verduurzaming

Kortom als woningeigenaar zijn er tal van mogelijkheden om energie te besparen. Subsidies kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Het is daarom zeker de moeite waard om te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn en welke subsidies het beste bij uw situatie passen.

De lijst van de adviseur van  The energie experts met subsidies voor energiebesparing kan u daarbij helpen. Ook kunt u zich misschien al inlezen op de website www.milieucentraal.nl. Op deze site staan alle mogelijkheden en subsidies goed omschreven.
Als u meer informatie wilt over subsidies voor energiebesparing of als u hulp nodig heeft bij het aanvragen van een subsidie, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Hoe kunnen wij u helpen met subsidie aanvragen?

U kunt verduurzaming advies aanvragen waaruit wij een lijst maken van de subsidies die van toepassing zijn om uw woning te verduurzamen. Wilt u uw woning verduurzamen? Maak dan vandaag nog een afspraak met onze adviseur.