The Energy Experts

Simpele goedkope bespaartips

Aangezien de bekende warmtepomp, zonnepanelen en isolatie investeringen betreft van soms wel enkele duizenden euro’s, is het ook mogelijk om goedkopere oplossingen te vinden om te besparen op je gas- en energierekening.
Hieronder een opsomming van besparingsmogelijkheden die u vrijwel niets kosten en toch kunnen helpen om uw rekening omlaag te brengen;

Energiecontract

De eerste simpele tip is om te kijken naar je energiecontract. De grote jongens zoals Essent en Eneco zijn meestal ook de dure partijen in de markt. Kijk eerst een naar de verschillende contracten die er zijn, zoals dynamische contracten, variabele contracten of vaste contracten. Welk contract past het beste bij je. Check daarna vergelijking sites zoals independer.nl of gaslicht.com en vul je gegevens in. Kies dan de goedkoopste optie of de eerste voor jou bekende partij. Blijf op de hoogte van de gas en energiemarkt en stuur waar mogelijk bij. Of laat je informeren en adviseren door een expert van The energy experts.
Oversluiten kan zomaar een paar honderd euro op je rekening schelen.

Isoleren

Grote oppervlaktes isoleren is natuurlijk het beste en het meest rendabel. Maar wist je dat je met bijvoorbeeld het isoleren van je verwarmingsbuizen al veel kunt besparen? Of radiatorfolie achter de radiatoren plakken zodat de warmte niet de koude muur in trekt maar de kamer ingaat.
Met radiatorventilatoren stuw je opgewarmde lucht in de radiator de kamer in, ook een zeer efficiënte manier om je verwarming optimaal te laten renderen.
En vergeet tochtstrips bij ramen en deuren niet……Check in de winter met een infrarood thermometer of warmtescan waar de warme lucht ontsnapt aan je woning. Zorg er voor dat je de kieren dicht door middel van tochtstrips, uiterst effectief. Makkelijk te monteren, het houdt de warmte binnen en je bent van die vervelende tocht af.

Verlichting

Veelal vergeten maar niet minder belangrijk, gebruik led-verlichting. Je oude lampen werken nog dus je vervangt ze maar niet. Eeuwig zonde. Oude gloei lampen maken niet alleen licht, maar ook warmte. Een gloeilamp kun je niet vast pakken als deze net aan is geweest. Een lamp is om te verlichten en niet te verwarmen. Dus vervang je gloeilamp in Led-verlichting! Je kunt zelfs led-verlichting kopen met een ander kleurtje en je kunt ze eventueel slim aan- en uitzetten. Het vervangen van je verlichting zal zo per jaar enkele tientjes schelen

Verwarmen (of niet)

Draai de radiatorkraan dicht als je een ruimte niet wil verwarmen, laat het warme water alleen door de radiatoren lopen waar je wilt verwarmen, dat bespaart je een hoop gas.
Om die radiatoren efficienter te laten verwarmen koop je convectoren. Je huis wordt sneller warm en je ketel hoeft minder lang te draaien.

ECO-stand

Sommige elektrische producten hebben een eco stand, denk aan een wasmachine of een vaatwasser. Gebruik die eco stand! Het programma duurt wel wat langer maar je verbruikt minder energie.

Douchen

Niet meteen een comfortabele maatregel maar wel een zeer effectieve, sta minder lang onder de douche. Gebruik een timer om bewust te zijn van de tijd in de douche, want de tijd gaat sneller dan je denkt. En elke dag een paar minuten korter douchen scheelt je weer enkele tientjes per jaar op gas, om maar niet te spreken over je besparing op het waterverbruik.

 

Al met al allemaal simpele dingen om op je energierekening te besparen, en 5 keer een paar tientjes besparen is al snel een paar honderd euro per jaar.

Hoe kunt u een verduurzaming advies aanvragen?

Wilt u persoonlijk verduurzaming advies aanvragen bij The energy experts. Wij zullen samen met u een afspraak maken om uw woning te inspecteren. Maak vandaag nog een afspraak met onze adviseur.