The Energy Experts

Hoe werkt ons energie verduurzamings advies?

U heeft de keuze gemaakt, u gaat niet verhuizen en u blijft in uw fijn huis en de fijne buurt wonen. Er zijn echter wel mogelijkheden om het huis te verbouwen door middel van een aanvullende hypotheek of andere financiering. Een mooi nieuwe keuken en/of een nieuwe badkamer, en niet te vergeten, de maandelijkse kosten omlaag te brengen door middel van verduurzaming.

Wat zijn de opties voor onze specifieke woning voor het verduurzamen en wat welke maatregelen renderen bij ons het meest?

U wilt verduurzamen, maar hoe, wat en wanneer?

Voor deze vraag zoekt u op internet naar een verduurzamingsadviseur en u nodigt een energieadviseur van The energy experts uit. Op de website heeft u een bericht achtergelaten en de volgende dag heeft u een afspraak voor de week erna gepland.

De afspraak

U heeft zelf al een week nagedacht over wat de eventuele mogelijkheden zijn en wat de mogelijke wensen zijn. U ziet dat bijna iedereen in de wijk zonnepanelen heeft maar u vraagt u af of die nog wel rendabel zijn als de salderingsregeling eraf is. En wanneer gaat die er af eigenlijk? De energieadviseur van The energy expert belt op de afgesproken datum en tijd bij u aan. Met beiden een glaasje water begint u een keukentafel gesprek, u geeft aan wat de verbouwplannen zijn en wat uw eigen ideeen zijn omtrent het verduurzamen van uw woning.
De energie adviseur bedankt u voor de uitleg en gaat in op uw idee over de zonnepanelen en informeert u over de salderingsregeling. Hij vertelt u dat zonder de salderingsregeling de zonnepanelen zichzelf alsnog terug verdienen maar dat het alleen wat langer duurt. Hij vertelt u verder dat de terugverdientijd sowieso een schatting is en blijft. Dit heeft te maken met het aantal zonuren per jaar (dat loopt in de toekomst geleidelijk op), maar voornamelijk de prijs per kWh. Ook vertelt de adviseur dat, als de salderingsregeling ten einde is, u met betrekking tot de terugverdientijd rekening moet houden met het directe verbruik van de stroom van de panelen.

Rondje door en om het huis.

Na het openingsgesprek loopt u samen van boven naar beneden door het huis. De energy expert bekijkt de eventuele isolatie van het dak en informeert u of het voldoende is, of er verbetering te behalen is en vooral, hoe.

Daarna lopen jullie naar de CV-ketel die op zolder staat en de expert controleert het bouwjaar van de CV-ketel en gaat los over de mogelijkheden van de instellingen van de CV-ketel. Als hij deze als mogelijk aanpast, laat hij u ook zien hoe u dat zelf kan doen om de instellingen weer terug te zetten mocht er onverhoopt iets niet goed gaan. Hij informeert u ook naar de mogelijkheden om, en wanneer het verstandig is om deze te vervangen.
Nadat de expert het glas op de zolder heeft geinspecteert kijkt hij ook naar de beglazing op de 1e verdieping. Hij kijkt met het lampje van zijn telefoon door het glas heen en constateerd dat er overal dubbel glas geplaatst is. U weet dat triple glas vele malen beter is en dat er een flinke subsidie op zit maar de adviseur raadt u het vervangen af, maar waarom?
Er is geen kruipruimte, anders had de energie prestatie adviseur daar ook nog willen kijken. Hij is boven geweest en onderzoekt beneden ook nog het een en ander, hij loopt ook naar buiten met een breinaald???? en komt terug met informatie over de dikte van isolatie in de spouw.
Na ongeveer een half uur zit u weer aan de keukentafel en de expert verteld verder over zijn bevindingen. Hij adviseerd u alleen de zonnepanelen maar u wilt ook graag wat meer info over een warmtepomp. U raakt weer een snaar bij de expert en hij spuit weer al zijn informatie over de warmtepomp over u uit. Is het geschikt voor in uw woning, wanneer zou het kunnen en wat zijn de huidige regels omtrent de warmtepomp. Wat zijn de nadelen en wat zijn de voordelen, en hoeveel bespaart het eigenlijk. Tussen alle verduurzamings informatie door vraagt de expert ook nog even naar uw huidige energiecontract, en wat de mogelijkheden daar in zijn, pffffff. Wat een info allemaal.

Afsluiting van het bezoek

Na anderhalf a twee uur is de adviseur klaar en vertrekt, hij biedt u aan om alle informatie nog even per email aan u te bevestigen en u accepteert dat aanbod.
2 dagen later ontvangt u de beloofde mail en u besluit de zonnepanelen te nemen en een andere CV-installatie. The energy experts helpen u aan betrouwbare en eerlijke installateurs maar u wil zelf ook nog een offerte opvragen bij uw neef, die ook zonnepanelen installeert. Voor uw CV installatie heeft u de volste vertrouwen in de installateur die uw huidige CV onderhoud en u gunt hem ook om een offerte op te maken. Dat zal de adviseur alleen maar toejuichen en hoopt dat u weloverwogen keuzes heeft kunnen maken naar aanleiding van zijn gesprek.

Hoe kunnen wij u helpen met uw huis te verbeteren?

U kunt verduurzaming verbeter advies aanvragen door onze energie adviseur. Maak vandaag nog een afspraak met onze adviseur om uw huis te verbeteren.