The Energy Experts

Mijn energiecontract loopt af

De afgelopen jaren zijn de energieprijzen gestegen en dat heeft voor velen gevolgen gehad. Wij willen u graag informeren over de oorzaken en gevolgen van deze stijgingen en u voorzien van tips om te besparen op uw energierekening.

Oorzaken van stijgende energieprijzen

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de stijgende energieprijzen. Een belangrijke factor is de toenemende vraag naar energie wereldwijd. Vooral opkomende economieën hebben meer energie nodig om te groeien en dat zorgt voor een hogere vraag en dus hogere prijzen.

Daarnaast speelt ook de oorlog in Oekraine een rol. De levering van gas kwam voornamelijk uit Rusland en die levering stond op losse schroeven omdat Rusland de macht had om de gaskranen dicht te draaien en wij als Europa toen pas beseften hoe afhankelijk we zijn van Rusland. Door die onzekerheid is de prijs van, voornamelijk gas, ge-explodeerd medio 2022. Momenteel is het rustiger op de markt en daalt de prijs ook weer geleidelijk aan.

Effecten van stijgende energieprijzen op huishoudens

Huishoudens hebben direct te maken met de gevolgen van stijgende energieprijzen. De energierekening wordt hoger en dat kan leiden tot financiële problemen, vooral voor mensen met een laag inkomen. Daarnaast kan het zijn dat huishoudens minder energie gaan verbruiken om de kosten te drukken, maar dat kan leiden tot minder comfort in huis en een hogere kans op gezondheidsproblemen.

Tips om te besparen op energie

Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op energie en zo de kosten te drukken. Een eerste stap is om te kijken naar uw energieverbruik. Door inzicht te krijgen in uw verbruik, kunt u gericht maatregelen nemen om te besparen. Denk hierbij aan het vervangen van oude apparaten door energiezuinige varianten en het isoleren van uw woning.
Daarnaast kunt u ook zelf actief aan de slag gaan met energiebesparing.

Bijvoorbeeld door bewuster om te gaan met energie, zoals het uitzetten van apparaten die niet gebruikt worden en het verlagen van de thermostaat. Ook kleine aanpassingen, zoals het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie, kunnen al veel verschil maken.

Het verduurzamen van uw woning is daarbij ook een effectieve manier om energie te besparen. Verduurzamen woning vergt vaak een investering, maar op de lange termijn zal het zich terugbetalen in lagere energiekosten en een comfortabeler en duurzamer huis.

Uw energiecontract

Ook uw energiecontract kan een keer onder de loep genomen worden. Er komen langzaam aan weer keuzes op de energiemarkt zoals vaste contracten. Wilt u geen risico nemen voor de komende periode dan is zo’n contract afsluiten een goede optie.

Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden dan is momenteel een dynamisch contract de beste keus. Echter neemt u wel een risico als de prijzen van gas en electra weer gaan stijgen, dan stijgen uw kosten direct mee.
Voor een compleet overzicht en uitleg kunt u contact opnemen met een van de adviseurs van The energy experts.

Hoe kunnen wij u helpen met uw energiecontract?

Maak vandaag nog een afspraak met onze adviseur om te kijken naar uw energiecontract.